Zelfgemaakte pepernoten

Porties1 Portie
Rating
Rating

Ingrediënten

250 g Zelfrijzend bakmeel
125 g Donkere bastersuiker
100 g Koude roomboter
50 ml Melk
4 theelepel Speculaaskruiden
Snufje zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het zout en de speculaaskruiden door elkaar.

3

Voeg vervolgens de koude boter toe en snijd dit met twee messen in de beslagkom in kleine stukjes.

4

Voeg vervolgens de melk toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.

5

Wanneer het deeg te kruimelig is voeg je nog een klein scheutje melk toe en wanneer het te nat is voeg je een beetje zelfrijzend bakmeel toe.

6

Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol balletjes ter grootte van een knikker van het deeg. Leg deze op de bakplaat en duw ze een beetje plat. Houd er rekening mee dat de pepernoten groter worden in de oven!

7

Bak de pepernoten gedurende 18-20 minuten af in de oven.

8

Lekker ite!

Pepernoten

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter