Afdrukopties:

Zelfgemaakte pepernoten

Porties1 Portie

Pepernoten

 250 g Zelfrijzend bakmeel
 125 g Donkere bastersuiker
 100 g Koude roomboter
 50 ml Melk
 4 theelepel Speculaaskruiden
 Snufje zout
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het zout en de speculaaskruiden door elkaar.

3

Voeg vervolgens de koude boter toe en snijd dit met twee messen in de beslagkom in kleine stukjes.

4

Voeg vervolgens de melk toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.

5

Wanneer het deeg te kruimelig is voeg je nog een klein scheutje melk toe en wanneer het te nat is voeg je een beetje zelfrijzend bakmeel toe.

6

Bekleed de bakplaat met bakpapier en rol balletjes ter grootte van een knikker van het deeg. Leg deze op de bakplaat en duw ze een beetje plat. Houd er rekening mee dat de pepernoten groter worden in de oven!

7

Bak de pepernoten gedurende 18-20 minuten af in de oven.

8

Lekker ite!