Lekker ite logo

Shop

Zoet pittige sajoer boontjes

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

400 g Boontjes
400 g Rijst
4 Kipfilets
1 Rode ui
2 teentjes Knoflook
2 theelepel Ketjap
2 theelepel Sambal
1 theelepel Gemberpoeder
1 theelepel Korianderzaad
200 ml Kippen bouillon
200 ml Kokosmelk
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook voor de rijst en de bouillon.

2

Maak van de ui, knoflook, ketjap, sambal, gemberpoeder en de korianderzaad met een keukenmachine een gladde pasta. Maak alvast 200ml kippen bouillon aan.

3

Kruid de kip zoals je dit het lekkerst vindt (ik gebruik altijd simpele kipkruiden) en bak deze. Bak de pasta 1 minuut in een wokpan, voeg daarna de boontjes toe en bak deze nog 1 minuut mee.

4

Voeg de kokosmelk en de kippen bouillon toe aan de sperziebonen, dit moet ongeveer 10 minuten koken. Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat.

5

Wanneer de rijst klaar is giet je deze af. Nu wacht je tot de sajoer boontjes de dikte heeft die je wilt, meestal is dit met 10 minuten perfect :)

6

Geniet ervan!

Sajoer boontjes

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQOeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt. De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!