Afdrukopties:

Zoet pittige sajoer boontjes

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten

Sajoer boontjes

 400 g Boontjes
 400 g Rijst
 4 Kipfilets
 1 Rode ui
 2 teentjes Knoflook
 2 theelepel Ketjap
 2 theelepel Sambal
 1 theelepel Gemberpoeder
 1 theelepel Korianderzaad
 200 ml Kippen bouillon
 200 ml Kokosmelk
1

Breng water aan de kook voor de rijst en de bouillon.

2

Maak van de ui, knoflook, ketjap, sambal, gemberpoeder en de korianderzaad met een keukenmachine een gladde pasta. Maak alvast 200ml kippen bouillon aan.

3

Kruid de kip zoals je dit het lekkerst vindt (ik gebruik altijd simpele kipkruiden) en bak deze. Bak de pasta 1 minuut in een wokpan, voeg daarna de boontjes toe en bak deze nog 1 minuut mee.

4

Voeg de kokosmelk en de kippen bouillon toe aan de sperziebonen, dit moet ongeveer 10 minuten koken. Kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat.

5

Wanneer de rijst klaar is giet je deze af. Nu wacht je tot de sajoer boontjes de dikte heeft die je wilt, meestal is dit met 10 minuten perfect :)

6

Geniet ervan!

Voedingswaarden

Portie 0


Voedingswaardes per portie
Calorieën 500
% ADH per portie*
Vet 12g19%
Natrium 12mg1%
Koolhydraten 90g30%

Suiker 12g
Eiwit 40g80%

* Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2.000 kcal per dag.