Zoete aardappel curry

Porties4 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd40 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd40 Minuten

Ingrediënten

500 g Zoete aardappel
400 g Kikkererwten
400 ml Kokosmelk
400 g Tomatenblokjes
300 g Rijst
2 Ui
2 teentjes Knoflook
2 cm Gember
2 theelepel Masala kruiden
1 Rode peper
1 Rode paprika
1 theelepel Komijn (gemalen)
½ theelepel Kurkuma
½ theelepel Koriander (gemalen)
Snuf kaneel
Zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.

2

Snipper vervolgens de ui en knoflook. Snijd de rode peper fijn, doe dit inclusief zaadlijsten als je van een pikante curry houdt. Rasp de gember.

3

Verhit een flinke scheut olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.

4

Voeg vervolgens de fijngesneden rode peper toe en pak deze kort mee.

5

Vervolgens voeg je de masala kruiden, komijn, koriander, kurkuma en kaneel toe.

6

Bak dit kort mee, zodat de smaken vrij komen.

7

Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes en geraspte gember toe.

8

Breng de saus op smaak met zout en voeg dan de aardappelblokjes toe.

9

Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de saus gedurende 15 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door.

10

Breng ondertussen water aan de kook voor de rijst.

11

Snijd ook alvast de paprika in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af.

12

Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.

13

Voeg na de 15 minuten de kikkererwten en paprika toe en laat dit nog ongeveer 5 minuten mee koken.

14

Serveer met de rijst, lekker ite!

Zoete aardappel curry

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijzeOnze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden :)