Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
Snipper vervolgens de ui en knoflook. Snijd de rode peper fijn, doe dit inclusief zaadlijsten als je van een pikante curry houdt. Rasp de gember.
Verhit een flinke scheut olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg vervolgens de fijngesneden rode peper toe en pak deze kort mee.
Vervolgens voeg je de masala kruiden, komijn, koriander, kurkuma en kaneel toe.
Bak dit kort mee, zodat de smaken vrij komen.
Voeg dan de kokosmelk, tomatenblokjes en geraspte gember toe.
Breng de saus op smaak met zout en voeg dan de aardappelblokjes toe.
Doe vervolgens de deksel op de pan en laat de saus gedurende 15 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door.
Breng ondertussen water aan de kook voor de rijst.
Snijd ook alvast de paprika in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af.
Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking.
Voeg na de 15 minuten de kikkererwten en paprika toe en laat dit nog ongeveer 5 minuten mee koken.
Serveer met de rijst, lekker ite!
Portie 0