Zuurkool ovenschotel

Porties4 PortiesVoorbereiding25 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

800 g Aardappelen
520 g Zuurkool (vers)
150 g Yorkham (stuk)
150 g Katenspek
3 theelepel Karwijzaad
2 Rode ui
2 teentjes Knoflook
2 eetlepel(s) Olijfolie
Scheut melk

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Kook de aardappelen gedurende 20 minuten.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en pers de knoflook. Snijd de ham in blokjes.

4

Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende enkele minuten.

5

Voeg vervolgens de hamblokjes, het karwijzaad en de zuurkool toe.

6

Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de scheut melk tot aardappelpuree, breng op smaak met zout en peper.

7

Verdeel de aardappelpuree onderin de ovenschaal en schep het zuurkoolmengsel eroverheen.

8

Beleg de ovenschaal met de plakjes katenspek.

9

Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Lekker ite!

Zuurkool ovenschotel

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Voedingswaarden

Portie 4