Afdrukopties:

Zuurkool ovenschotel

Porties4 PortiesVoorbereiding25 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd45 Minuten

Zuurkool ovenschotel

 800 g Aardappelen
 520 g Zuurkool (vers)
 150 g Yorkham (stuk)
 150 g Katenspek
 3 theelepel Karwijzaad
 2 Rode ui
 2 teentjes Knoflook
 2 eetlepel(s) Olijfolie
 Scheut melk
1

Kook de aardappelen gedurende 20 minuten.

2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en pers de knoflook. Snijd de ham in blokjes.

4

Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook gedurende enkele minuten.

5

Voeg vervolgens de hamblokjes, het karwijzaad en de zuurkool toe.

6

Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de scheut melk tot aardappelpuree, breng op smaak met zout en peper.

7

Verdeel de aardappelpuree onderin de ovenschaal en schep het zuurkoolmengsel eroverheen.

8

Beleg de ovenschaal met de plakjes katenspek.

9

Bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in de oven. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4