Lekker ite logo

Shop

Rijst recepten

Wie houdt er nu niet van een heerlijk rijstrecept? Het is snel klaar, lekker en er zijn oneindige mogelijkheden met de rijst. Omdat wij net zo van rijst houden als jij hebben we een verzameling gemaakt van onze lekkerste rijst recepten en deze op deze pagina geplaatst.

De meeste rijst recepten staan met ongeveer een kwartiertje al op tafel, ideaal toch! 🙂

Een paar rijst tips:

Gebruik de juiste rijst:
In principe kun je met elke rijstsoort aan de slag,  zo lang het niet ‘plakkerig’ is zoals risotto- of sushirijst. Nasi kun je het best maken ‘droogkokende rijstsoort’ zoals zilvervliesrijst, Surinaamse rijst, witte rijst of Basmati.

Spoelen:
Het overtollige zetmeel zorgt ervoor dat de rijst gaat klonteren – en dat is dus precies wat je niet wilt. Je doet er dus verstandig aan om je rijst voor het koken af te spoelen onder de kraan. Dit kan 30 seconden in een bak met (koud) water. 

Laat drogen:
Er wordt gezegd dat de beste gebakken rijst gemaakt wordt van ‘kliekjes’. Rijst van de dag ervoor weer opwarmen met kruiden. Mocht je nu geen overgebleven rijst in de koelkast hebben staan, zorg er dan voor dat de gekookte rijst de tijd krijgt om af te koelen en te drogen. Ook dit voorkomt klonteren. Mocht je stap 2 en 3 netjes uitgevoerd hebben, heb je stap 4 waarschijnlijk niet nodig.

Breek de rijst:
Toch klonten ontstaan in je rijst? Breek deze voordat je het gaat verwarmen. Dit voorkomt dat de rijst geplet wordt in de wok. Daarnaast kunnen de losse korrels optimaal de smaak van de kruiden op nemen.

Pasta recepten
Pasta recepten

We <3 pasta!

Pasta recepten

We <3 rice!

Pasta recepten

Rijst recepten:

Hete kip met rijstDit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!
Kip tandooriVoorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.
Kip madras – Wereldgerecht zonder pakjeKip Madras is altijd een van mijn favoriete gerechten geweest uit de wereldgerechten serie. Hier raak ik nooit op uitgegeten, dit is dan ook de reden geweest om Kip Madras zonder pakje te willen maken. Ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂

Andere verzamelpagina's:

Rijst is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van 24Kitchen.nl