Wie houdt er nu niet van een heerlijk rijstrecept? Het is snel klaar, lekker en er zijn oneindige mogelijkheden met de rijst. Omdat wij net zo van rijst houden als jij hebben we een verzameling gemaakt van onze lekkerste rijst recepten en deze op deze pagina geplaatst.
De meeste rijst recepten staan met ongeveer een kwartiertje al op tafel, ideaal toch! 🙂
Een paar rijst tips:
Gebruik de juiste rijst:
In principe kun je met elke rijstsoort aan de slag, Â zo lang het niet ‘plakkerig’ is zoals risotto- of sushirijst. Nasi kun je het best maken ‘droogkokende rijstsoort’ zoals zilvervliesrijst, Surinaamse rijst, witte rijst of Basmati.
Spoelen:
Het overtollige zetmeel zorgt ervoor dat de rijst gaat klonteren – en dat is dus precies wat je niet wilt. Je doet er dus verstandig aan om je rijst voor het koken af te spoelen onder de kraan. Dit kan 30 seconden in een bak met (koud)Â water.Â
Laat drogen:
Er wordt gezegd dat de beste gebakken rijst gemaakt wordt van ‘kliekjes’. Rijst van de dag ervoor weer opwarmen met kruiden. Mocht je nu geen overgebleven rijst in de koelkast hebben staan, zorg er dan voor dat de gekookte rijst de tijd krijgt om af te koelen en te drogen. Ook dit voorkomt klonteren. Mocht je stap 2 en 3 netjes uitgevoerd hebben, heb je stap 4 waarschijnlijk niet nodig.
Breek de rijst:
Toch klonten ontstaan in je rijst? Breek deze voordat je het gaat verwarmen. Dit voorkomt dat de rijst geplet wordt in de wok. Daarnaast kunnen de losse korrels optimaal de smaak van de kruiden op nemen.
Rijst is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten.Â
*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van 24Kitchen.nl