Lekker ite logo

Shop

Salade recepten

Een goede salade, wie houdt er niet van?! Het is snel klaar, lekker en er zijn oneindige mogelijkheden met ingrediënten. Omdat wij net zo van sla houden als jij hebben we een verzameling gemaakt van onze lekkerste salade recepten en deze op deze pagina geplaatst.

De meeste salade recepten staan met ongeveer een kwartiertje al op tafel, ideaal toch! 🙂

Een paar salade tips:

Geen sla in de salade:
Bij salade denken we al snel aan sla, maar wie zegt dat dat de basis moet zijn? Er zijn heerlijke recepten voor koude pastasalades, salades van bulgur, spelt, rijstnoedels, zoete aardappelnoedels en noem zo maar op – of ga eens voor een zoete fruitsalade! Toch liever sla? Vervang de ijsbergsla dan eens voor veldsla, romainesla of rucola.

Spannende ingrediënten:
Naast kool en andere groenten, die je salade sowieso al origineler maken dan de gemiddelde ceasarsalade, kun je ook nog uitpakken met extra bijzondere ingrediënten. Wat dacht je van een restje zoete aardappel, geroosterde bloemkool of knapperige spruitjes? Of wat ingelegde rode ui?

Groenten hoeven niet rauw te zijn:
De term ‘rauwkost’ bestaat niet voor niets, maar dat betekent niet dat de groenten in je salade allemaal rauw en knapperig hoeven te zijn – een mix is vaak juist erg lekker. De maissalade bij dit recept voor Vietnamees varkensvlees maak je door mais te bakken in roomboter en vissaus tot ‘ie begint te bruinen, waarna je er rauwe tomaten doorheen mengt. Groenten kun je ook roosteren voor een extra sterke smaak en wat meer knapperigheid. Of gebruik gefermenteerde groenten!

We <3 pasta!

We <3 salads!

Andere verzamelpagina's:

Salade is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van Culy.nl