Lekker ite logo

Shop

Saus recepten

Een lekker sausje, wie houdt er niet van?! Het is snel klaar, lekker en er zijn oneindige mogelijkheden met de ingrediënten. Omdat wij net zo van saus houden als jij hebben we een verzameling gemaakt van onze lekkerste saus recepten en deze op deze pagina geplaatst.

De meeste saus recepten staan met ongeveer een kwartiertje al op tafel, ideaal toch! 🙂

Een paar saus tips:

Gebruik van pannen:
Gebruik een roestvrij stalen pan met een dikke bodem; de warmte wordt dan gelijkmatig verdeeld en de saus bakt minder snel aan. Beschik je alleen over een aluminium pan, gebruik dan voor het roeren een houten lepel. Een metalen lepel of garde kan de saus doen verkleuren.

Koude boter:
Je kan je saus ook ‘monteren’ met blokjes koude boter. Roer ze simpelweg onder de warme saus tot je een mooie binding krijgt. Het resultaat is een prachtig glanzende saus. Bovendien zal de boter de smaak van je saus alleen maar ten goede komen. Beurre blanc is een gekende saus die gebonden wordt met koude boter maar je kan het ook toepassen op bijvoorbeeld rode wijnsaus.

Aardappel- of maiszetmeel:
Een binding op basis van zetmeel is een gemakkelijke oplossing wanneer het snel moet gaan. Er bestaat ook zetmeel van rijst, tarwe, taro, etc. maar zetmeel op basis van aardappel en mais zijn de twee meest gebruikte soorten. Het zetmeel moet je eerst even losroeren in water of een andere koude vloeistof. Daarna kan het al roerend bij de kokende saus doen. Maiszetmeel geeft een troebele binding terwijl aardappelzetmeel een doorschijnende binding geeft en dus beter geschikt is voor heldere sauzen.

We <3 pasta!

We <3 sauce!

Saus recepten:

Pittige kruidenboterDeze heerlijke kruidenboter is perfect om te serveren bij een uitgebreide lunch, bij een borrel of bij de barbecue. Het is zo lekker, dat je het bakje in één keer leeg eet!
Mosterd dille dipVroeger kochten we altijd potjes met mosterd dille dip voor bij de kaas, heerlijk om de kaas in te dippen. Tot het potje een keer op was en we het toch graag bij de kaas wilden hebben. Ik ben zelf gaan proberen om een mosterd dille dip te maken en heb deze in de loop der jaren steeds verbeterd. Probeer het en oordeel zelf! 🙂
Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?

Andere verzamelpagina's:

Saus is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van lacroix.be